Over

Socials

Wie is The Family Doctor?

Ik zal me even voorstellen.

Ik ben The Family Doctor, Een huisarts die zoveel mogelijk mensen via het internet/social media medisch correcte informatie wil geven op een begrijpelijke en laagdrempelige manier.

Een paar jaar geleden besefte ik tijdens een gesprek met een patiënt hoe prettig het voor sommige mensen zou zijn, als er Youtube-video’s zouden zijn waarin medische zaken worden uitgelegd door een arts waar ik naartoe zou kunnen verwijzen. Vaak wil ik meer vertellen dan er tijd is tijdens een consult op mijn spreekuur en veel mensen ervaren toch een drempel om naar de huisarts te gaan en zoeken eerst zelf medische informatie op, op het internet en social media. Helaas staan er op het internet veel dingen die niet kloppen. Ik kwam op het idee om zelf educatieve YouTube-video’s te maken en besloot dit te gaan oppakken naast mijn werk als huisarts.

Toen kwam Corona en in de privésfeer werd ik mantelzorger. Hierdoor kwam mijn idee in de ijskast te staan. Wel ontdekte ik hoeveel mensen niet alleen op Youtube maar ook op andere sociale media zoals Instagram en Tiktok medische informatie opzoeken ipv op de reguliere sites zoals Thuisarts.nl .

Nu er weer wat meer ruimte is gekomen in mijn leven, ben ik mijn idee ‘The Family Doctor’ weer gaan oppakken.

Ik doe dit alles naast mijn ‘normale’ werk als huisarts, dus soms gaat het ontwikkelen van dit idee/ de YouTube video’s/social media posts niet zo snel als ik zou willen. Ik ben een huisarts in Nederland zonder eigen praktijk; zoals veel huisartsen tegenwoordig. Hierdoor kan ik mijn tijd flexibel inplannen en tijd vrijmaken voor The Family Doctor.

Social Media

Ik nodig jullie uit me te volgen op al mijn sociale media, zodat je weet bij wie je moet zijn voor betrouwbare medische informatie met ruimte voor humor.

Stel gerust vragen, geef reacties bij al mijn posts en video’s of mail me je vraag want ik krijg juist veel energie van interactie met jullie!

Voor persoonlijk advies adviseer ik jullie contact op te nemen met jullie eigen huisarts/behandelaar.

Social Media :

Heb je je al ingeschreven voor de maandelijkse gratis nieuwsbrief?

Al lid?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief